3

Kies voor duurzame energie, kies voor een warmtepomp

Cevek bouwde ruime ervaring op met alle mogelijke types van warmtepompen. Naast de installatie van de warmtepomp ben je bij ons ook welkom voor fotovoltaïsche zonnepanelen. Zo wek je zelf je groene stroom op voor het goedkoop en duurzaam laten functioneren van je warmtepomp.

Geothermische warmtepompen


Bij een geothermische warmtepomp - ook wel water-water warmtepomp genoemd - haal je de warmte uit de bodem en gebruik je deze op een uiterst energie-efficiëntie manier voor het verwarmen van je woning via vloerverwarming. Hetzelfde systeem kan je in de zomer inzetten voor passieve koeling.

Lees meer

Lucht-water warmtepompen


Een lucht-water warmtepomp haalt de energie uit de omgevingslucht en verwarmt hiermee water. Dit water gebruiken we voor het voeden van vloerverwarming, radiatoren en/of voor het verwarmen van sanitair water.

Lees meer

Lucht-lucht warmtepompen


Lucht-lucht warmtepompen garanderen een maximale flexibiliteit voor het snel en energiezuinig opwarmen – én koelen – van je woning. De verwarming van de ruimte verloopt rechtstreeks via de instroom van opgewarmde lucht.

Lees meer

Ook fotovoltaïsche zonnepanelen nodig? 

Wek je eigen groene elektriciteit op voor het duurzaam laten functioneren van je warmtepomp. Wij garanderen in samenwerking met zusterbedrijf Willemsen een totaalservice voor de volledige installatie van je zonnepanelen.

markus-spiske-pwFr_1SUXRo-unsplash

Hoe werken warmtepompen?

Een warmtepomp gebruikt de altijd aanwezige energie in de natuur om je woning te verwarmen en/of te voorzien van sanitair warm water. Een warmtepomp kan met verschillende natuurlijke energiebronnen werken: de warmte in de ondergrond of in de lucht. Deze energiebronnen zijn onuitputtelijk. 

Een warmtepomp heeft elektriciteit - liefst zelfopgewekte duurzame energie - nodig om de warmte van het lagere temperatuurniveau in de grond of de lucht naar hogere temperaturen te brengen die nodig zijn voor het verwarmen van je woning. 

De verhouding hiervoor bedraagt 1 op 4. Voor elke eenheid elektriciteit die je in het systeem investeert, geeft je warmtepomp 4 eenheden warmte af. Je maakt dus een forse energiewinst! Dit principe maakt van warmtepompen uiterst duurzame en groene verwarmingssystemen.

A99icd2j_1ctcx8y_jfw

HVAC
sinds
1972