kometts__professional_photography_of_an_open_living_room_with_k_1e1b20ed-f23d-4bea-8416-3048b8a63d81

Lucht-lucht warmtepomp

Haal energiezuinig warmte uit de buitenlucht

Met een lucht-lucht warmtepomp kies je voor directe luchtverwarming. Je haalt op een energiezuinige manier warmte uit de buitenlucht. Vervolgens geef je de opgepompte warmte rechtstreeks af in je woning. Je kan een lucht – lucht warmtepomp bij warme temperaturen ook perfect gebruiken als energiezuinige airco. Een lucht-lucht warmtepomp wordt vaak geïnstalleerd in bestaande woningen, al dan niet ter aanvulling of vervanging van de bestaande verwarmingsinstallatie.


Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp?

Ook bij koud weer functioneert een lucht-lucht warmtepomp probleemloos. De buitenlucht wordt door de warmtepomp op een uiterst energie-efficiënte manier ‘opgepompt’ tot de beoogde binnentemperatuur. De noodzakelijke elektriciteit hiervoor kan je halen uit je eigen fotovoltaïsche zonnepanelen. Dankzij de samenwerking met ons zusterbedrijf Willemsen kunnen we ook deze voor jou installeren.

1000_F_336675509_gDA4vrgohn0F0niTksE6HAcMmxgaLUyr

HVAC
sinds
1972

Flexibel en snel

Lucht-lucht warmtepompen zijn de meest flexibele verwarmingsoplossing. Dankzij de rechtstreekse opwarming van de binnenlucht, brengen ze elke ruimte bijzonder snel en flexibel op de gewenste temperatuur.

Monosplit of multisplit?

Een lucht-lucht warmtepomp kan je gebruiken voor het verwarmen van één ruimte, meerdere ruimtes tot zelfs een volledige woning of gebouw. Bij het verwarmen van één ruimte spreken we van een monosplit. Bij meerdere ruimtes of een volledige woning gaat het over een multisplit.

Wij stemmen de installatie perfect af op het vereiste verwarmingsvermogen. Afhankelijk van deze berekeningen bepalen we het aantal vereiste buitenunits.

Verwarming én airco in één

Lucht-lucht warmtepompen beschikken over de zogeheten invertertechnologie, wat betekent dat ze ook kunnen dienen voor het koelen van een ruimte of je volledige woning. Je krijgt dus een energiezuinige verwarming én airco in één systeem!

Welke mogelijkheden bestaan er voor de binnenunits?

Via leidingen worden de buitenunit(s) verbonden met de binnenunits. Voor deze binnenunits bestaan verschillende mogelijkheden: wandmodellen, vloermodellen, inbouwcassettes, kanaaltoestellen, plafondonderbouwtoestellen, opbouwcassettes,….  In onze showroom tonen we aan de hand van demonstratieopstellingen graag de verschillende mogelijkheden

air-heat-pump-standing-outdoors-modern-environmentally-friendly-heating-save-your-money-with-air-pump-air-source-heat-pumps-are-efficient-and-renewable-source-of-energy-3d-rendering-photo