kometts__professional_photography_of_an_open_living_room_with_k_1e1b20ed-f23d-4bea-8416-3048b8a63d81

Lucht-water warmtepomp

Je woning energiezuinig koelen en verwarmen

Een lucht-water warmtepomp levert moeiteloos het vermogen dat vereist is voor het voeden van je vloerverwarming. Daarnaast kan je de warmtepomp ook inzetten voor het opwarmen van je sanitair warm water. Deze oplossing is ideaal voor goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen of bij totaalrenovaties. Wij garanderen een totaalservice. Volledig op maat van je specifieke verwarmingsbehoeftes werken wij een compleet systeem uit, inclusief de vereiste buitenunits, de binneninstallatie, het nodige leidingwerk en de vloerverwarming.

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp? 

Anders dan bij lucht – lucht warmtepomp verwarmt een lucht – water warmtepomp je woning op een onrechtstreekse manier. De ‘opgepompte’ energie uit de buitenlucht wordt eerst gebruikt voor het opwarmen van water. Hiermee voeden we je vloerverwarming.

stock-photo-air-source-heat-pump-fitted-outside-a-new-home-development-2269588015

HVAC
sinds
1972

Stabiele lagere temperatuur

Dit betekent dat een lucht-water warmtepomp minder snel de kamers opwarmt. Een lucht-water warmtepomp houdt de kamertemperatuur aangenaam stabiel via vloerverwarming op lage temperaturen. Hierdoor is dit een uiterst energiezuinige verwarming voor goed geïsoleerde woningen, na nieuwbouw of een grondige energetische renovatie.

Eén of meerdere buitenunits

Afhankelijk van het vereiste verwarmingsvermogen werken we met één of meerdere buitenunits. Je kan met deze warmtepomp je woning ook actief koelen via de vloerverwarming. Dit heeft een beperkter koelvermogen. Ook met een lucht-water warmtepomp heb je dus de optie op verwarming en airco in één systeem.

Sanitair warm water

Mits voldoende vermogen kan je een lucht-water warmtepomp ook perfect gebruiken voor het opwarmen van je sanitair warm water. Ook hiervoor bestaan verschillende opties en mogelijkheden. Welke keuze de beste is, hangt af van je behoefte aan warm water. Onze eigen studiedienst werkt volledig op maat een technisch voorstel uit.