3

Het juiste ventilatiesysteem voor een optimaal wooncomfort en een laag energieverbruik

Je verwarming en ventilatiesysteem hebben samen een grote impact op het wooncomfort en het energieverbruik van je woning. Daarom stemmen we je verwarmingsinstallatie en je ventilatiesysteem technisch volledig op elkaar af. Dat is meteen ook de reden waarom we als verwarmingsspecialist ook ventilatiesystemen plaatsen.

Waarom je woning ventileren?

Nieuwbouwwoningen worden zo goed mogelijk luchtdicht gemaakt. Dat geldt ook voor totaalrenovaties. 

Door de hoge mate van isolatie verloopt de afvoer van vervuilde binnenlucht en de aanvoer van verse lucht onvoldoende spontaan. Om alsnog een gezond binnenklimaat te garanderen, is een ventilatiesysteem van groot belang. Op die manier verloopt de ventilatie gecontroleerd en met een minimaal warmteverlies. 

Zonder ventilatiesysteem blijven vocht, zweet, ademhaling en geuren van onderhoudsproducten of huisdieren hangen in je woning. Als de verontreinigde lucht niet wordt vervangen door gezonde buitenlucht dan riskeer je gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Op langere termijn riskeer je condensatie en schimmels. 

Ventileren is wettelijk verplicht voor nieuwbouwwoningen en maakt deel uit van de EPB-eisen voor een gezond binnenklimaat. Deze eisen focussen niet alleen op voldoende warmte in de winter maar ook op maatregelen om oververhitting in de zomer te vermijden. Ventilatie vormt hiervoor een onmisbaar onderdeel.

AdobeStock_254062198

Advies op maat én plaatsing

Ook bij ventilatiesystemen mag je rekenen op advies op maat en een totaalservice voor ontwerp en plaatsing. We lichten je persoonlijk de voordelen en nadelen van elk type ventilatiesysteem toe. 

Ons ervaren studiebureau verzorgt het technisch ontwerp en de vereiste calculaties. Neem bij je bezoek aan onze showroom zeker de plannen van je woning mee. Wij werken met Belgische kwaliteitsmerken Zehnder, Comair en P. Lemmens.

DSC04036

HVAC
sinds
1972

Ventilatiesystemen type D en C+

Ventilatiesysteem type D

Een energiezuinig ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Je woning blijft heerlijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. 

Lees meer

Ventilatiesysteem type C+

Een budgetvriendelijke oplossing voor de aanvoer van verse lucht via roosters boven je ramen. 

Lees meer