kometts__professional_photography_of_an_open_living_room_with_k_1e1b20ed-f23d-4bea-8416-3048b8a63d81

Gebruik warmte van de zon voor je sanitair warm water

Je sanitaire leidingen en verwarming voeden met energie van de zon? Met een zonneboiler kan het, zowel bij nieuwbouw als bestaande woningen. Wij berekenen het mogelijke rendement van een zonneboiler voor jouw specifieke situatie en werken op maat een compleet technisch voorstel uit. Uiteraard mag je ook voor de installatie van je zonneboiler rekenen op onze totaalservice.

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Mogelijk biedt een aanvullende zonneboiler voor jouw woning een sterke meerwaarde. Buiten het stookseizoen produceert een zonneboiler al het sanitaire warm water dat je nodig heeft, uitsluitend met de warmte van de zon. Je kiest voor een economisch rendabel en ecologisch zeer interessant systeem. Als de zon onvoldoende schijnt, zorgt de gascondensatieketel of je warmtepomp alsnog voor het vereiste warm water. 

istockphoto-1292490186-1024x1024

HVAC
sinds
1972

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon voor het opwarmen van sanitair warm water. Zonnecollectoren op je dak capteren zowel het licht als de warmtestraling van de zon. Deze warmte wordt door de boiler gebruikt voor het opwarmen van water in het buffervat. Met een zonneboiler bespaar je fors op de verwarming van je sanitair water. De besparing kan oplopen tot maar liefst 60 procent.

istockphoto-1219442277-1024x1024

Totaalservice voor je zonneboiler

Wij werken op maat een volledige installatie uit met de vereiste zonnecollectoren, boiler en buffervat. Vervolgens installeren onze installatiespecialisten alle leidingen en componenten. Uiteraard zorgen we ook voor een koppeling met je verwarmingsinstallatie. 

Ook de vereiste zonnecollectoren op het dak worden door ons geplaatst en vakkundig aangesloten. Alles gebeurt met eigen vakmensen, waardoor we garant staan voor een perfecte geplaatste installatie die feilloos de nodige volumes sanitair warm water levert


istockphoto-178425815-1024x1024

HVAC
sinds
1972