kometts__professional_photography_of_an_open_living_room_with_k_1e1b20ed-f23d-4bea-8416-3048b8a63d81

Ventilatiesysteem type D met warmterecuperatie

Heerlijk warm in de winter, lekker koel in de zomer

Bij een ventilatiesysteem type D verloopt de af- en aanvoer via een centrale regelunit met gescheiden kanalen voor de aan- en afvoer.  De volledige ventilatie functioneert mechanisch. In een ventilatiesysteem type D wordt recupereren we maximaal de warmte uit de afgevoerde lucht.

Hoe werkt een ventilatiesysteem type D?

Een ventilatiesysteem type D – ook balansventilatie genaamd - werkt op basis van een netwerk van kanalen die verse buitenlucht mechanisch aanvoeren of ‘vervuilde’ lucht naar buiten brengen. 

De af- en aanvoer van de lucht wordt geregeld via een centraal systeem dat met leidingen in verbinding staat met de verschillende ruimtes. Ventilatoren halen de gewenste hoeveelheid verse buitenlucht naar binnen. De afvoer van de binnenlucht gebeurt vanuit de ‘natte’ ruimtes zoals de badkamer.

De afgevoerde lucht geeft via een warmtewisselaar tot 90% van zijn warmte af aan de inkomende koude lucht, zodat dit systeem een extra energiebesparing oplevert. De inkomende lucht gaat eerst doorheen een filter, waardoor het stof buiten blijft.

elimende-inagella-zx7VUt9txos-unsplash

Optimaal wooncomfort

Een ventilatiesysteem type D staat garant voor een optimaal wooncomfort. Het systeem creëert in elke ruimte het perfecte leefklimaat. In de zomer koelt het systeem – dankzij een bypass langs de warmtewisselaar - je woning zelfs af. 

istockphoto-586057100-1024x1024

HVAC
sinds
1972