Verwarmingsspecialist sinds 1972

Cevek groeide de afgelopen decennia uit tot een begrip in de regio’s Overpelt, Lommel en ver daarbuiten. Sinds onze oprichting in 1972 specialiseren wij ons in energiezuinige verwarmingsinstallaties. Wij waren het eerste installatiebedrijf in Limburg dat zich toelegde op het installeren van vloerverwarming. Doorheen de jaren behielden we deze pioniersrol. Ook nu werken we met de meest innovatieve verwarmingssystemen die een optimaal wooncomfort combineren met een maximale energiezuinigheid.

Energiezuinigheid staat centraal

Energiezuinigheid vormt de rode draad doorheen de bedrijfsgeschiedenis van Cevek. De eerste jaren legt het bedrijf zich onder impuls van oprichter Louis Vreys uitsluitend toe op centrale verwarming en sanitair. Al in de jaren ’70 specialiseert Cevek zich in vloerverwarming, wat toen nog een onbekend fenomeen was.

Het eigen studiebureau krijgt al meteen in deze beginperiode vorm. Eind jaren ’70 breidt de dienstverlening uit naar spouwmuursisolatie en sterk isolerende ramen.

Doorgroei naar badkamers en keukens

In 2010 gaat stichter Louis Vreys op pensioen. Guido Poels en Wilke Slenders – beide ervaren werknemers – nemen het bedrijf over. Onder hun leiding groeit Cevek verder door van tien naar dertig medewerkers.

Onder impuls van de EPB-regelgeving waarbij ventilatiesystemen verplicht worden, wordt ventilatie toegevoegd als extra bedrijfspijler.

In de loop van 2015 start Cevek met het ontwerp en de plaatsing van badkamers en keukens op maat. Belgisch vakmanschap staat daarbij centraal. Volledige renovatieprojecten waarbij Cevek instaat voor de opvolging en coördinatie krijgen steeds meer aandacht.

Om zich volledig te focussen op de installatietechnieken, wordt de plaatsing van ramen en deuren gestopt. Klanten zijn welkom in de drie volledig vernieuwde showrooms onder één dak. Ze vinden er tal van demonstratieopstellingen van verwarming, keukens en badkamers.