kometts__professional_photography_of_an_open_living_room_with_k_1e1b20ed-f23d-4bea-8416-3048b8a63d81

Energiezuinig en flexibel verwarmen met ventilo-convectoren

Moderne convectoren functioneren op lage temperaturen, waardoor we ze perfect kunnen voeden met een geothermische warmtepomp of een lucht-water warmtepomp. Uiteraard behoort ook een koppeling met een energiezuinige gascondensatieketel altijd tot de opties. De ingebouwde ventilator - waardoor we eigenlijk spreken over ventilo-convectoren - garandeert een optimale warmteverspreiding. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos op vlak van vormen, maten en kleuren. Daardoor passen onze convectoren perfect in elk interieur.

Terwijl radiatoren werken met stralingswarmte functioneren convectoren op convectiewarmte. Een verwarmingselement verwarmt koude lucht. Daardoor stijgt deze en ontstaat er een luchtverplaatsing in de kamer, waarbij de warmte zich gelijkmatig verspreidt. Dankzij de ingebouwde ventilator functioneren convectoren ook perfect op lagere temperaturen, wat ze ook geschikt maakt om te koppelen met een warmtepomp.

istockphoto-1419248783-1024x1024

Troeven van een convector

Een convector met ventilator brengt de kamer bijzonder snel en gelijkmatig op temperatuur. Met een compact toestel kan je al een bijzonder grote oppervlakte verwarmen. In tegenstelling tot radiatoren telt niet het verwarmingsoppervlak om het warmtevermogen te bepalen. De snelheid van opwarming is een groot verschil met vloerverwarming, waarbij het opwarmproces traag en geleidelijk verloopt

Creatieve interieurvormgeving

De mogelijkheden om convectoren in te bouwen in valse wanden, nissen of maatmeubels biedt heel wat mogelijkheden voor creatieve interieurvormgeving. Uiteraard denken we op dat vlak heel graag met je mee. 

Ontdek het in onze showroom

Meer weten over de werking en mogelijkheden van convectoren? Breng dan een bezoek aan onze showroom. We geven je met plezier extra toelichting. 

istockphoto-1435445094-1024x1024

HVAC
sinds
1972