kometts__professional_photography_of_an_open_living_room_with_k_1e1b20ed-f23d-4bea-8416-3048b8a63d81

Wij installeren je volledige regenwaterrecuperatiesysteem

ok voor regenwaterrecuperatie garandeert Cevek een totaaloplossing. We voorzien een regenwaterput waarin je het verzamelde regenwater tijdelijk opslaat en vervolgens – al dan niet na filtering - flexibel gebruikt voor verschillende toepassingen waaronder het doorspoelen van je toiletten, voor de wasmachine en vaatwasser, het besproeien van de tuin,…

Je mag rekenen op een totaalservice, inclusief het uittekenen van het volledige systeem voor regenwaterrecuperatie. Kom langs in onze showroom en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Kom langs in onze showroom

Waarom regenwaterrecuperatie?

Het plaatsen van een regenwaterput om overtollig regenwater te stockeren is een verplichting in Vlaanderen voor nieuwbouw en renovaties. Aanvullend op deze regenwaterput adviseren wij een recuperatiesysteem, omdat je zo het opgevangen regenwater ook effectief hergebruikt. Dit is zowel goed voor het milieu als je waterfactuur.


willian-justen-de-vasconcellos-DbRQyvKmE4U-unsplash

HVAC
sinds
1972

Hoe werk regenwaterrecuperatie?

Een regenwaterrecuperatiesysteem bestaat uit een waterreservoir of regenwatertank, een filter en een pomp. Vervolgens zijn er verschillende leidingen die het regenwater naar de aftappunten brengen. 

Voor de filtering kunnen we werken met zowel een voor- als een nafilter. De voorfilter houdt grove deeltjes vuil zoals bladeren of vuil tegen. Zo belanden deze niet in je wateropslag. De nafilter zuivert het regenwater van schadelijke chemicaliën en bacteriën. 

De pomp brengt het regenwater uit je put naar de verschillende aftappunten. Er bestaan verschillende soorten pompen, elk met een eigen vermogen, capaciteit en kwaliteit

waldemar-bayeoKfbWj4-unsplash