Welke verwarmingsinstallatie garandeert jou het hoogste rendement?

Welke verwarmingsinstallatie garandeert jou het hoogste rendement? Deze vraag vormt ons uitgangspunt bij elke klant. Verwarming is de absolute specialiteit van Cevek. Al sinds 1972 installeren en vernieuwen wij verwarmingsinstallaties in hoofdzakelijk woningen en appartementsgebouwen. Energiezuinigheid en een maximaal rendement staan steeds centraal. Je mag rekenen op persoonlijk advies voor de beste keuzes in jouw specifiek situatie. Ons eigen studiebureau neemt alle calculaties, technische tekeningen en warmteverliesberekeningen op zich.

Nieuwbouw of vervanging?

Welke verwarmingsinstallatie in jouw situatie het hoogste rendement oplevert, hangt af van vele factoren. Zowel de technische mogelijkheden als het beschikbare budget spelen een belangrijke rol. Tijdens een persoonlijke ontmoeting analyseren en bespreken we diepgaand welke installatie het meest aangewezen is in jouw situatie.

Nieuwbouw of volledige verbouwingen

Bij nieuwbouw of volledige verbouwingen adviseren we in vele gevallen de combinatie van een lucht – water warmtepomp met vloerverwarming. Deze warmtepompen leveren de perfecte lage temperaturen voor het voeden van je vloerverwarming. Met een minimale input van elektriciteit breng je jouw woning op temperatuur en heb je op elk moment warm water. In Limburg behoort Cevek tot de absolute pioniers voor vloerverwarming. Wij plaatsen al vele decennia energiezuinige vloerverwarming.

Maar ook in nieuwbouw leveren gascondensatieketels uitstekende resultaten. Je kan deze perfect koppelen met vloerverwarming. De overstap naar een warmtepomp blijft in een latere fase altijd mogelijk.

Ook een geothermische warmtepomp behoort tot ons aanbod voor nieuwbouwwoningen. Dit vereist evenwel een hogere investering en voldoende ruimte voor het uitvoeren van de diepteboringen.

Vervanging of renovatie

Bij de vervanging van oude stookolie- of gasketels raden we in de meeste gevallen een gascondensatieketel van Viessmann aan. Deze uiterst betrouwbare ketels bereiken met een minimaal verbruik de gewenste hoge temperaturen voor het voeden van je radiatoren en het opwarmen van je sanitair warm water.

Ook voor het vervangen van je oude radiatoren ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een totaalgamma van functionele en decoratieve radiatoren. Ontdek de verschillende radiatorentypes in onze showroom.

Waarom Cevek voor jouw verwarmingsinstallatie?

  • Je krijgt advies op maat. Alle calculaties, technische ontwerpen en warmteverliesberekeningen gebeuren door ons eigen studiebureau.
  • Wij werken uitsluitend met kwaliteitsvolle installaties en materialen van gereputeerde A-merken. Voor de ketels doen we beroep op Viessmann. Bij de warmtepompen vormt Mitsubishi één van onze topmerken.
  • Onze eigen verwarmingsspecialisten beschikken over de vereiste certificaten en kwalificaties voor het vakkundig plaatsen van aardgasinstallaties (CERGA) en warmtepompen (REScert).
  • Wij bieden een totaalservice voor preventief onderhoud. Voor dringende herstellingen zijn we 365 dagen op 365 bereikbaar. Meer over service en onderhoud.

Welke verwarming is voor jou aangewezen?

  1. Kom langs in onze showroom of nodig ons uit voor een plaatsbezoek

Voor een nieuwbouw kom je best eerst langs in onze showroom. Je bent vrij welkom tijdens de openingsuren. Wil je zeker zijn dat we meteen voor jou de nodige tijd kunnen vrijmaken? Maak dan hier je afspraak.

Gaat het om een vervanging of renovatie? Maak dan je afspraak voor een plaatsbezoek. Dan zien we meteen zelf wat de technische mogelijkheden en beperkingen zijn. Nadien kan je langskomen in onze showroom.

  1. Grondige bespreking van jouw verwachtingen

In de eerste fase bespreken we grondig jouw verwachtingen wat betreft wooncomfort en energiezuinigheid. Bij een nieuwbouw neem je best je ontwerpplannen en je EPB-verslag mee. Dan hebben we meteen alle vereiste informatie bij de hand. Met behulp van verschillende demonstratieopstellingen krijg je alle nodige toelichting over onze mogelijkheden.

  1. Persoonlijke presentatie van een voorstel op maat

Op basis van het eerste gesprek gaat ons studiebureau aan de slag. Wij voeren alle vereiste calculaties en warmteverliesberekeningen uit voor een technisch ontwerp op maat.

Tijdens een volgende ontmoeting lichten we ons voorstel toe en ontvang je een gedetailleerde offerte. Eventuele vragen beantwoorden we meteen.

Hernieuwbare energie

  • Zonneboiler

Je verwarming en sanitaire leidingen voeden met energie van de zon. Met een zonneboiler kan het. Wij calculeren het rendement van een zonneboiler voor jouw situatie en werken op maat een technisch voorstel uit.

  • Fotovoltaïsche zonnepanelen

Wanneer je een warmtepomp combineert met fotovoltaïsche zonnepanelen, dan ben je volledig energieonafhankelijk. De elektriciteit die de warmtepomp nodig heeft voor de verwarming en het sanitair warm water, wordt opgewekt door je eigen zonne-installatie. Ook voor de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen kan je op het vakmanschap van Cevek rekenen.

  • Elektriciteit én verwarming in één toestel

Met de innovatieve brandstofcel Vitalor 300-P van Viessmann combineer je de verwarming van je woning met de energiezuinige productie van elektriciteit. Dit compacte toestel verbruikt een minimale hoeveelheid aan aardgas om elektriciteit op te wekken. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt voor je verwarming en je sanitair warm water. Benieuwd? Ontdek dit innovatieve toestel met eigen ogen in onze showroom.

Alle technieken onder één dak

De grote kracht van Cevek zit in de totaalservice, geleverd door onze 30 ervaren vakmannen. Verwarming en sanitair zijn nauw met elkaar verbonden. Datzelfde geldt voor de badkamer en ventilatie. We vervolledigen onze totaalservice voor bouwers en verbouwers met keukens op maat.

Ontdek de mogelijkheden in onze showroom

In onze showroom voor verwarming staan verschillende demonstratieopstellingen van radiatoren, gascondensatieketels, warmtepompen en vloerverwarming.

We geven je graag alle nodige toelichting, waarna je met kennis van zaken de juiste keuzes maakt.

Kom langs in onze showroom